از خواص دارویی گیاه یونجه چه می دانید؟ | تغذیه سالم

یونجه یکی از جمله گیاهانیه که بسیار پرخاصیته.گیاه یونجه رو به دلیل دارا بودن شکلای جور واجور ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئینا سلطان گیاهان می گن.  یونجه، گیاهیه غریب که امروزه در اذهان عمومی فقط به درد علوفه دام می خوره، درحالی که در گذشته کاربرده های فراوون از این گیاه پرفایده می شده.

 

این گیاه که بیشترً در آسیا کشت می شه از اولین گیاهان دارویی شناخته شده واسه بشره.«یونجه» که در فارسی به اون «اسپست باغی»، «سپست»، «سبیس» یا «درفا»، در افغانستان «اسپیشتا» و در ترکی بدون «یونجه»، به رومی «میدیکی»، به مصری «قضب» و به عربی «رطبه» یا همون «فصفصه» می گن،

 

 

گیاهیه علفی، پایا و از تیره پروانه واران و همدسته شبدرها که ارتفاع اون تا یه متر می رسه. دارای ساقه های بلند و برگچهای نازک، نوک تیز و بیضی شکل. گل هاش بیشترً بنفش، کوچیک یا بعضی وقتا زردرنگه و به شکل سیر، میوه «یونجه» مانند صدف بوده و دانه داخل میوه مانند لوبیا ولی کوچیک تر از اون هستش.

 

«یونجه» ریشه ای بسیار عمیق داره که تا ۳ متر به عمق زمین نفوذ می کنه، در نتیجه ویتامینا و مواد معدنی رو از خاک جفت و جور می کنه. این گیاه از علفای خوب مراتعه و بهترین نوع اون سبز املس (نرم) است.این گیاه در بیشتر نقاط جهان رشد می کنه و به صورت وحشی در بعضی نواحی معتدل آسیا و شمال آفریقا می رید که شکلای جور واجور و اقسام داره.

 

 

مزاج یونجه تازه در آخر اول گرم و تر و خشک اون، گرم و خشکه و قوتش تا ۵ سال باقی می مونه.یونجه از نظر تغذیه عمومی غذایی کامله که چاق می کنه و آهن بسیاری داره و خوردن اون تموم اعضای بدن رو تقویت می کنه، «یونجه» در درمان ضعف عمومی، ضعف بنیه، کم خونی و اعصاب خوبه

 

و مغز و ستون فقرات رو قوت می بخشه. این گیاه خوراکی با خواص تغذیه ای فوق العاده، منبع غنی از ویتامینای B ,K ,E ,D ,A و هم اینکه املاح معدنی مثل کلسیم، اسیدفولیک، منیزیم، پتاسیم هستش و البته مصرف خشک اون تأثیرگذارتر هستش.از دیگر فواید گیاه یونجه اینه که شامل مقدار زیادی پروتئینه.

 

.

منبع :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *