از خواص درمانی شلغم چه می دانید؟! | سبزیجات

به گزارش ایران ناز شلغم با نام علمی: Brassica Napus L و نام انگلیسی: Turnip از خونواده: Cruciferae یعنی چلیپاییانه.  شلغم گیاهیه از تیره صلبیان که دارای ریشه غده ای، محتوای مواد ذخیره ایه. نباتیه دو ساله، یعنی در سال دوم کشت گل میده.

 

برگ هاش سبز روشن و دارای موهای کوتاهه. شلغم از سرما ضعیف نیس و گرمای زیادی هم واسه نموش لازم نداره. هر چند که شلغم به عنوان سبزی نشاسته ای شناخته شده، ولی در مقایسه با همون مقدار سیب زمینی فقط یه سوم کالری (۲۲ کالری در ۱۰۰ گرم با ۲ گرم فیبر) جفت و جور می کنه.

 

شلغم منبع غنی فیبر، ویتامین C، اسید فولیک، پانتوتنیک اسید، منگنز و مسه. هم اینکه منبع خوبی از تیامین (ویتامین B1)، ریبوفلاوین (ویتامین B2)، نیاسین (ویتامین B3)، ویتامین B6، ویتامین E، پتاسیم و منیزیمه. قسمتای سبز شلغم چندین برابر ریشه شامل مواد مغذی ان.

 

از فایده های درمانی شلغم چه میدونید؟!

 

اونا (قسمتای سبز) منبع عالی ویتامینای A، C، E، B6 و اسید فولیکه. هم اینکه منبع عالی از املاح کلسیم، مس و منگنز بوده و علاوه بر این قسمتای سبز این گیاه منبع غنی از فیبر غذایی است. ریشه های شلغم باید سفت و صاف و بدون هیچ نشونه قابل رؤیت مربوط به کپک زدگی یا پژمردگی باشن.

 

 

این قسمتا رو از ریشه جدا کرده و اونا رو در پلاستیکای در بسته جداگونه ای نگهداری کنین که در این شرایط به مدت ۴ روز تازه می مانند.اگه شلغم مورد استفاده منشأ طبیعی داشته باشه، باید زیر آب سرد با یه برس سبزیجات شسته و پاک شه. اگه منشأ طبیعی نداشته باشه،

 

 

اونو تو یه محلول ضد عفونی کننده ملایم قرار داده بعد زیر آب سرد اونو شسته و پوستش رو به طور کاملً تمیز کنین. اونقدر که می خواید شلغم رو بدون پوست استفاده کنین در این صورت از پوست کن استفاده کرده و لایه نازکی از پوست اونو جدا کنین تا ارزش تغذیه ای اون تا حد ممکن حفظ شه.

 

شلغم از نظر طبیعت طبق حکمای طب سنتی، گرم و مرطوبه و دارای خواص ادرارآور، تحریک قوای جنسی، دفع کننده سنگ و شن کلیه و مثانه، مقوی معده، تقویت کننده نور چشم، میکروب کش، معرق، پایین آورنده فشار خون، آنتی بیوتیک و مقوی رحمه

 

اعضا خونواده کلم از جمله شلغم شامل گواتروژنا هستن. (اجسامی که در حالت عادی با کارکرد غده تیروئید تداخل می کنن.) گواتروژنای غذایی معمولاً اهمیت بالینی ندارن، مگه این که در مقادیر خیلی زیاد مصرف شن یا همزمان با کمبود ید در بدن مصرف شن. 

 

 

شلغم از نظر طبیعت طبق حکمای طب سنتی، گرم و مرطوبه و دارای خواص ادرارآور، تحریک قوای جنسی، دفع کننده سنگ و شن کلیه و مثانه، مقوی معده، تقویت کننده نور چشم، میکروب کش، معرق، پایین آورنده فشار خون، آنتی بیوتیک و مقوی رحمه.

 

ریشه شلغم هم ادرارآور، حل کننده املاح ادرار (اوراتا)، ضد آسکوربوت و نرم کننده س. * شلغم در موارد آنژین، سرفه و مشکی سرفه، بیماریای پوستی، آسم، گلو درد، درد سینه موقع سرماخوردگی، تنگی نفس، جذام، سنگ کلیه و مثانه، التهاب مثانه، افزایش اشتها،

 

تحریک قوای جنسی، زیاد کننده ترشح اسپرم، نفاخ، مقوی دید چشم، نرم کننده سینه، آرامش دهنده سرفه خیلی خوبه. هم اینکه به دلیل دارا بودن ویتامین A فراوون و املاح به درد بخور واسه بدن بهترین ماده غذایی به صورت سوپ یا آش واسه اشخاصی که دچار گریپ یا سرماخوردگی شدن، هستش.

.

منبع :

جمع آوری به وسیله بخش خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت سایت آکا

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *