از خواص برگ مو چه می دانید؟ | بیماری

:
از خواص برگ مو چه میدونید؟

:

مجله خوب و نو – آزاده بهرامی*: درخت انگور که درخت تاک و مو هم نامیده می شه، درختچه ای بالارونده س که از دیوار و درختان مجاور بالا میره. ساقه ای گره دار و برگای متناوب داره. برگای انگور پنج لوب دندانه دار و به رنگ سبز تیره س. برگ درخت انگور یا برگ مو دارای خواص زیادیه و کاربرده های زیادی داره. زنان ایرونی در اواسط فصل بهار و بعد از رویش برگای مو، از اون غذای خوشمزه ای به نام «دلمه» درست می کنن که طعم عالی و خوشمزه ای داره. می گن بیشترین خاصیت مو به فیبرهای موجود در اون برمیگرده. هرچقدر رنگ برگ مو تیره تر و تازه تر باشه، ارزش غذایی اون بیشتره؛ چون اندازه فیبرش بیشتر و الیافش کلفت تره. هرچقدر رنگ سبز برگا تیره تر باشه، بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) بیشتری خواهدداشت.

ترکیبات شیمیایی
دارای ساکارز، لوولز، اینوزیت، مواد نشاسته ای و تعدادی اسیدهای آلی، تانن، تارتارات، قند، اگزالات دوپتاس، دوپتاس، بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A)، کلسیم، پتاسیم، آهن و به مقدار کمی ویتامین C هستش.
ترش مزه بودن برگ مو به دلیل وجود اسیدهای آلی در اون هستش.
دم کرده برگ مو
واسه جفت و جور دم کرده برگ مو، مقدار ۱۵ تا ۲۰ گرم از اونو تو یه لیتر آب جوش ریخته و بذارین ۱۰ دقیقه بمونه.
فایده های درمانی
•  به کار گیری برگ مو واسه درمان استفراغ خوبه.
•  یکی از مهم ترین کاربرده های طبی برگ مو قابض بودن اون هستش.
• برگ مو از نظر تغذیه، مقوی و اشتهاآوره.
• با مصرف اون سیستم گوارشی ضدعفونی می شه.
• واسه برطرف کردن مریضی نقرس و زردی (یرقان) خیلی خوبه.
• واسه برطرف کردن اسهال خونی می تونین برگای تازه مو رو دم کرده و استفاده کنین.
•  تحقیقات نشون داده که ضماد برگ مو سردردهای میگرنی رو برطرف می کنه.
•  در رفع بی نظمیای دستگاه وریدی موثره.
•  بواسیر رو درمان می کنه.
•  واسه درمان زکام و عفونتای روده به عنوان یه ضدعفونی کننده گرون قیمت شناخته شده.
•    در درمان برونشیت طولانی کاربرد داره.
•    مصرف برگ مو واسه خونریزیا خوبه.
•    گرد و خشک شده برگ مو در بهبودی زخما بسیار موثره.
•    مشکلات گردش خون مربوط به زمان بلوغ و یائسگی رو خوب رفع می کنه.
•    خوردن دم کرده اون وقتی که صورت قرمز می شه و پوست ملتهبه، اثرات بسیار مفیدی داره.
• ادرارآوره.
• گرد برگای جوون و خشک شده مو، اثر خوبی در رفع خونریزیای رحمی و تقویت مویرگای بینی داره.
• از دم کرده برگ مو میشه واسه شستشو چشم در موارد ملحتمه استفاده کرد.
• واسه رفع واریس می تونین از دم کرده برگ مو استفاده کنین.
• به کار گیری جوشونده برگ مو از سقط جنین جلوگیری می کنه.
• برگ مو پر از ویتامینا و مواد معدنیه که واسه سلامت قلب و کاهش وزن به درد بخور هستن.

چند نسخه دارویی
•  ۳۰ گرم برگ تازه یا خشک شده مو رو تو یه لیتر آب بجوشونین، بعد صاف کرده و روزی یک تا سه فنجون بخورین. این دمنوش در درمان زخم معده، خونریزی معده، اسهال و استفراغ کاربرد فراوون داره.
• ۲۵ گرم از برگ مو رو تو یه لیتر آب دم کنین. این دمنوش واسه درمان بیماریایی مانند اسهال و یرقان خیلی خوبه.
• چهار تا پنج گرم گرد برگای خشک شده و جوون مو رو با مقداری عسل یا شربت قند مخلوط کرده و واسه بهبودی اسهال خونی، استفراغ و زخم معده استفاده کنین.
•    واسه برطرف کردن سرمازدگی دست و پا، جوشونده برگ مو رو جفت و جور کرده و دست و پا رو به مدت ۱۵ دقیقه در اون بذارین.
• واسه درمان عفونتای روده و زکام می تونین چهار گرم برگ خشک مو رو تو یه لیوان آب جوش دم کرده و روزی دو تا سه فنجون استفاده کنین تا بهبودی انجام بشه.
•  جوشونده ۳۰ گرم برگ جوون مو تو یه لیتر آب واسه درمان نبود دفع ادرار، واریس و مشکلات گردش خون خوبه.
چند پیشنهاد ساده
•    قبل از مصرف، برگ مو رو با آب فراوون و تمیز بشورید و با قرار دادن در محلول آب و سرکه به مدت پنج دقیقه، اونو ضدعفونی کنین.
• بعد از شستن، برگا رو روی پارچه تمیزی پهن و خشک کنین.
•   بهتره از برگ موهای خونگی استفاده کنین تا از وجود مواد سمی در اون مطمئن باشین.
• تلاش کنین از برگای تازه و در فصل خود استفاده کنین.
•    نگهداری برگ مو در فریزر یا آب نمک پیشنهاد نمی شه.
•    بهتره در بین پخت از کمترین زمان ممکن و گرما پایین استفاده کنین تا ضریب تبدیل بتاکارون به ویتامین A سه برابر شه.
•    سرخ کردن برگ مو تا حدودی باعث تغییر بعضی از مواد مغذی اون به خصوص ویتامین C می شه؛ پس بهتره اونو سرخ نکنین و به شکل دم پختی و آب پز استفاده کنین.
•برگ مو معمولا واسه پیچیدن دلمه استفاده می شه و پختن و سرخ کردن اون تا حدی باعث تغییر بعضی از مواد مغذی اش، به خصوص ویتامین C می شه، پس بهتره روش پختن برگ مو در مدت زمان کمتر و با گرما پایین باشه.
• برگی که در غذاها استفاده می کنین از درختچهای موی خونگی جفت و جور شه تا احتمال زدن سم به اون در کمترین اندازه باشه.
• برگا رو قبل از مصرف به طور کامل تمیز کنین یعنی اونو داخل پارچه خیس قرار بدین و تو یه وقتی کوتاه اونو استفاده کنین. نگهداری برگ مو در فریزر یا آب نمک هم پیشنهاد نمی شه و بهتره این برگ رو در فصل خود و تازه به تازه به مصرف برسه.
خواص پیچکا و شاخه های نازک مو
شاخه های تازه و نازک مو هم خواص برگ مو رو دارن و حتی بهتر از اون هستن. شاخه تازه مو، بواسیر رو درمان می کنه. واسه این کار باید خاکستر چوب مو یا خاک اره چوب مو رو تمیز و در سرکه خمیر کرد و پس از اجابت مزاج در محل بواسیر مالید.

خواص اشک مو
از پیچکای مو در اثر کوبیدن و فشار، شیره ای استخراج می کنن که مصرف ۳۰ تا ۶۰ گرم اون در روز، خونریزیای داخلی مانند اسهال خونی، اخلاط خونی، خونریزی رحمی و بواسیر رو درمان می کنه.
• مصرف شیره بهاری مو (اشک مو) به مقدار یه قاشق قهوه خوری در صبح ناشتا، واسه دفع سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا به درد بخور و موثره.
• کمپرس زخما با شیره بهاری (اشک مو) باعث درمون سریع زخما می شه.
•  اگه چشم قرمز شده یا مزه ها ورم کرده باشن، با ریختن اشک مو در چشم، خیلی زود ورم مژه و قرمز شدن چشم درمون می شه.
• اشک مو، زگیل رو درمان می کنه، البته باید خیلی وقتا روی زگیل مالیده شه.
• اگه اشک مو رو روی تب خال بمالند، اونو درمان می کنه.
خواص شکوفه های انگور
•  شکوفه های انگور تقویت کننده قلب و معده س.
• شکوفه انگور، بهبوددهنده استفراغ، باد گلو و سکسکه س.
• شکوفه های انگور، ترش کردن غذا در معده رو درمان می کنه.
واسه استفاده در موارد ذکرشده میشه ۱۰ گرم از گرد شکوفه های انگور رو با کمی آب خرد یا اونو بجوشونین و بعد از هر وعده غذایی، نیم تا یه استکان مانند چای نوشید.
نکاتی مربوط به پخت برگ انگور
ترکیبای نهفته در برگ این درخت باعث بهتر شدن کارکرد معده و هضم راحت تر غذا می شه؛ اما واسه حفظ این خاصیت برگ مو، باید هنگام به کار گیری اون به چند نکته توجه شه:
•  از اون جا که برگ گیاه مو، خاصیت سرد و خشکی داره، اگه خوب پخته نشه باعث نفخ و حتی یبوست می شه؛ به خاطر همین باید به طور کامل پخته شه طوری که هنگام خوردن بافت اون زیر دندون نرم باشه.

• هنگام پخت این غذا پیشنهاد می شه حتما از شیره انگور استفاده کنین چون علاوه بر اینکه به هضم راحت تر غذا در معده کمک می کنه، از مشکلات سرد و خشک بودن برگ مو و دچار شدن به یبوست کم می کنه. به خاطر همین بهتره هنگام پخت دلمه به اون شیره انگور اضافه کنین.
*محقق طب سنتی

منبع : برترینا

منبع :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *