از خواص بی شمار ماست چه می دانید؟! | سبزیجات

به گزارش ایران ناز ترکیب میکروبی دستگاه گوارش آدم و میکروبای وارد شده از راه غذا به دستگاه گوارش می تونن اثرات به درد بخور یا مضری بر سلامت دارا باشن.دلایل زیادی تلاش می کنن که بعضی از باکتریا که واسه تخمیر فرآورده های لبنی مانند

 

 

و پیشگیری در برابر بروز بیماریای به وجود اومده به وسیله رشد و افزایش این میکروبای مریض کننده باشه.فرآورده های “پروبیوتیکی” شامل باکتریای مفیدی هستن که پس از مصرف در روده ساکن می شن و اثرات مفیدی در سلامتی آدم برجای می ذارن.اصطلاح

 

“پروبیوتیک (probiotic)” که ریشه لاتین داره، به معنی “واسه زندگی” است و سازمان جهانی بهداشت، این اصطلاح رو به “ارگانیسمای زنده ای” گفته می کنه که در صورت مصرف به اندازه لازم، اثرات “سلامت زایی” موثری واسه میزبان خود دارن.پروبیوتیک،

 

به عنوان صفت مواد غذایی شامل این باکتریا هم به کار میره.در واقع پروبیوتیکا به دو صورت مصرف می شن:- به صورت مکملای غذایی به شکل پودر، شربت یا قرص۲- به صورت مواد غذایی غنی شده با پروبیوتیکا؛ مثلا اگه در تولید هرگونه فرآورده لبنی تخمیری مانند ماست،

 

از خواص خیلی زیاد ماست چه میدونید؟!

 

از باکتریای پروبیوتیکی استفاده شه، محصول حاصل رو پروبیوتیک می گن.ماست یه غذای سنتی و پُرمصرفه که شامل مقادیر خیلی از پروبیوتیکا هستش. واسه تولید ماست از باکتریای “لاکتیک اسید” استفاده می شه که باعث تخمیر شیر و تبدیل قند

 

لاکتوز به اسید لاکتیک می شن.پیشرفت کاربرد پروبیوتیکا به خاطر کاهش ترکیب میکروبی دستگاه گوارش، دیدگاه های جدیدی رو در مورد نقش اونا در سلامت و پیشگیری از بیماریا ارائه کرده.تحقیقات زیادی اثرات به درد بخور و درمانی اونا رو بر سلامت روده آدم نشون دادن.

 

اینجا بعضی از مهم ترین دلایل موجود در مورد مصرف ماست و گونه های باکتری “لاکتیک اسید” مورد استفاده واسه روند تخمیر شیر و اثرات مهم درمانی و سلامت اونا رو به خصوص در مورد کارکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از بیماریا از نظر می گذرونیم.

 

ارزش تغذیه ای ماست ترکیب مواد مغذی ماست همون ترکیب مواد مغذی شیره که تحت تاثیر نوع و مدت تخمیر و نوع میکروبای به کار رفته کمی تغییر پیدا کرده. روند تخمیر باعث کاهش ویتامینای شیر در مقایسه با املاح اون می شه، چون ویتامینا نسبت

 

به تغییر عوامل محیطی بسیار حساس تر از املاح هستن.مهم ترین عوامل موثر بین تخمیر که منتهی به کاهش ویتامینا می شن، شامل: گرما و پاستوریزاسیون، اولترافیلتراسیون، هم زدن و شرایط اکسیداتیو هستن. هم اینکه نوع کشت میکروبی به کار رفته واسه تخمیر هم

 

بر کاهش مقدار ویتامینای شیر مؤثره گونه های باکتری “لاکتیک اسید” واسه رشد و افزایش به ویتامینای گروه B نیاز دارن که مهم ترین اونا B12ه. بعضی از گونه ها هم قادر به سنتز B12 هستن. پس، انتخاب دقیق گونه های باکتری به کار رفته واسه تخمیر می تونه عامل

 

 

مهمی در جهت پیشگیری از کاهش قابل توجه B12 در محصول پایانی باشه.لبنیات تنها منبع تامین کننده قند لاکتوز هستن. قبل از انجام تخمیر، مقدار لاکتوز در شیر تقریبا ۵ درصده. باکتری “لاکتیک اسید” باعث تبدیل قند لاکتوز به اسید لاکتیک می شن. پس خاصیت اسیدی

 

ماست از شیر بیشتره.به خاطر همین آدمایی که دچار مریضی “نبود تحمل لاکتوز” هستن، ماست رو بهتر از شیر تحمل می کنن.معمولاً، مقدار پروتئین در ماستای کارخانه ای بیشتر از شیره، چون درزمان جفت و جور ماست به خاطر ایجاد قوام بیشتر، مقداری شیر

 

خشک بدون چربی هم به ماست اضافه می شه. این باور هست که پروتئین ماست بسیار راحت تر از شیر هضم می شه، چون باکتریای تخمیر کننده، مراحل اولیه هضم پروتئین رو انجام میدن.با افزایش زمان نگهداری ماست، هضم پروتئین اون بیشتر می شه.

 

به هنگام تخمیر شیر هم گرما و هم تولید اسید منتهی به دلمه شدن کازئین شیر می شه. این شرایط توانایی هضم پروتئین رو شدیدا زیاد می کنه. پس، پروتئینای ماست در مقایسه با شیر از کیفیت زیستی خیلی بالایی بهره مند هستن.چربیای شیر هم

 

درزمان تخمیر دچار تغییر می شن. نشون داده شده که غلظت اسید لینولئیک کنژوگه در ماست بیشتر از شیره. این اسید چرب خاصیت تحریک سیستم ایمنی و ضد سرطانی داره. تو یه مطالعه نوین در مورد سرطان پستون و روده ، اثرات این اسید چرب بر کنترل افزایش سلولای سرطانی دیده شده.

.

منبع : irannaz.com

جمع آوری به وسیله بخش خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت سایت

  • مطالب در رابطه
  • ماست موسیر | آشنایی با خواص و فواید ماست موسیر

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *