از خواص جالب سیر چه می دانید؟ | سبزیجات

سیر از جمله مواد غذاییه که بسیار پرخاصیته.سیر بیشتر غذاها رو خوشمزه و خوش طعم می کنه. و خیلی از مردم از غذاهای سیر دار حال می کنن.سیر رو به عنوان یه گیاه بهداشتی مهم دارای خواص ضد عفونی شدید و کشنده شکلای جور واجور میکروبها می شناسن. اینجور تصور می کنن که در برابر هرگونه عفونتی مقاومت می کنه بدین سان در زمان گذشته همگام با گسترش طاعون اونو زیاد مصرف می کردن. در جنگ جهانی ۱۹۱۴-۱۹۱۸ سیر رو به عنوان ضدعفونی کننده استفاده کردن

 

و هم واسه درمان جذام اونو استفاده می کنن (مصرف خارجی) سیر به هضم غذا کمک می کنه و فکر می کنن فشار خون رو پایین می آورد گرما رو در تب کم می کنه و هم اینکه خلط آور و محرکه. سیر رو واسه رفع سرماخوردگی مصرف کرده و به بهتر شدن آسم و تنگی نفس، برونشیت، سرفه و بقیه مشکلات مجاری تنفس کمک موثر می کنه.

 

 

در گذشته سیر رو نه فقط در موارد بهداشتی و پزشکی، بلکه در مراسم رسمی و مذهبی هم ازش استفاده می کردن. در یونان قدیم سیر رو در چها راه ها روی توده ای از سنگ واسه الهه افسونگری و جادوگری می گذاشتن.طرز مصرف و استفاده موارد استفاده و مصرف سیر رو به اندازه ای زیاده که توضیح و تفصیل همه اونا رو در این کتب شدنی نیس.

 

سیر رو میشه تقریباً در بیشتر غذاها استفاده کرد. معمولاً پوست سیر رو می گیرن و به صورت کامل و یا خرد شده یا رنده کرده (طبق نوع غذای مورد مصرف) مصرف می کنن. سیر رو مانند پیاز میشه در روغن سرخ کرد و به اصطلاح سیر داغ جفت و جور کرد. سیر داغ رو در آش رشته، آش جو، کشک و بادمجان، مصرف می کنن.

 

 

یا اینکه سیر رو خرد یا رنده کرده در ماست می ریزن و به صورت سیر ماست، چاشنی بعضی از غذاها قرار میدن. هم اینکه سیر رو در سرکه ریخته و سیر ترشی درست می کنن. در بعضی از خونواده ها ترشیهای سیر چند ساله هست که طعم و مزه خاصی پیدا کرده و حتی رنگ اون تغییر کرده به خرمائی سیر یا مشکی تبدیل گردیده.

 

امروزه در پزشکی سیر رو به عنوان محافظ عروق خونی و پایین آورنده فشار خون تجویز می کنن و حتی داروهایی از عصارۀ سیر به وسیله کارخانجات دارویی جفت و جور می شه و به صورت قرص در دسترس بیماران و خواهندگان قرار میگیره. اهالی گیلان خوراکهای مخصوصی می پزن که یکی از مواد اصلی و اولیه اونا رو سیر تشکیل میده. 

.

منبع :

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *